Elielinaukio 3

elielinaukio-3_1130x400

Elielinaukio 3

Etelä-Suomen Julkisivupalvelu Oy on toteuttanut osoitteessa Elielinaukio 3, Helsinki sijaitsevan Päärautatieaseman kiinteistön julkisivujen kunnostustöistä.

Saneeraus sisälsi kiinteistön päätyjulkisivun uudelleen rappauksen sekä maalaustyöt.

Kiinteistö

Kaupunki:   Helsinki
Sijainti:   Elielinaukio 3, 00100 Helsinki
Rakennusvuosi:   1914
Kerroksia:
Saneeraus toteutetaan:   2017

Elielinaukio 2

Vltava_cover

Elielinaukio 2

Etelä-Suomen Julkisivupalvelu Oy on toteuttanut Kiinteistö Oy Elielinaukio 2:ssa sijaitsevan 1900-luvun alussa valmistuneen kiinteistön julkisivujen, parvekkeiden ja ikkunoiden kunnostustyöt.

Saneeraus käsitti kiinteistön julkisivusaneerauksen sekä ikkunoiden ja ovien huoltomaalaustyöt.

Kaupunki:   Helsinki
Sijainti:   Elielinaukio 2, 00100 Helsinki
Rakennusvuosi:   1909
Kerroksia:  3
Saneeraus toteutettu:   2017

Kiinteistön historiaa

Elielinaukio 2 on Museoviraston suojelema jugendrakennus, kiinteistö on aiemmin toiminut Finnairin cityterminaalina sekä VR:n kiitotavaravarastona. Jugend-tyylinen talo on seissyt paikallaan 1900-luvun alun tietämiltä saakka, jolloin se oli osa rautatieaseman vierestä Töölönlahden rannalle saakka ulottunutta teollisuus- ja ratapiha-aluetta. Vuonna 1978 purettiin rakennuksen Töölönlahdelle päin suuntautunut jatke, missä toimineessa VR:n konepajassa valmistettiin vetureita vielä 1950-luvulla. Nykyään rakennuksessa toimii ravintola Vltava.

Rakennuksen on suunnitellut viereisen Helsingin päärautatieaseman suunnitellut Eliel Saarinen.

Kaivokatu 8

kaivokatu-8.paakuva

Kaivokatu 8

Etelä-Suomen Julkisivupalvelu Oy on totettanut Citycenterin liike- ja toimistokeskuksen sisäpihan julkisivujen ja vesikaton uusimisen. Helsingin sydämessä sijaitseva Citycenter on yksi pääkaupungin tunnetuimmista rakennuksista.

Saneeraus sisälsi kiinteistön sisäpihan julkisivujen rappaus- ja maalaustyöt sekä vesikaton uusimistyöt.

Kiinteistö

Kaupunki:   Helsinki
Sijainti:   Kaivokatu 8
Rakennusvuosi:   1967
Kerroksia:   12
Saneeraus toteutetaan:   2017

Urheilukatu 24

Urheilukatu_24_cover

Urheilukatu 24

Etelä-Suomen Julkisivupalvelu Oy on toteuttanut osoitteessa Urheilukatu 24, 00250 Helsinki sijaitsevan vuonna 1928 valmistuneen 6-kerroksisen asuinkiinteistön julkisivujen ja ikkunoiden uusimisen.

Saneeraus sisälsi kiinteistön julkisivujen rappaus- ja maalaustyöt sekä ikkunoiden uusimistyöt.

Kiinteistö

Kaupunki:   Helsinki
Sijainti:   Urheilukatu 24
Rakennusvuosi:   1928
Kerroksia:   6
Saneeraus toteutettu:   2017

Oy Ylänkö

Viides_Linja_12_cover

Oy Ylänkö

Etelä-Suomen Julkisivupalvelu Oy on toteuttanut Oy Ylängössä osoitteessa Viides Linja 12, 00530 Helsinki sijaitsevan kiinteistön julkisivusaneerauksen.

Saneeraus sisälsi kiinteistön julkisivujen uudelleenrappauksen, parvekkeiden kunnostukset, ikkunoiden ja ovien uusimisen sekä saneeraukseen liittyvät oheistyöt.

Kiinteistö

Kaupunki:   Helsinki
Sijainti:   Viides Linja 12
Rakennusvuosi:   1908
Kerroksia:   5-kerroksinen
Saneeraus toteutettu:   2017

As Oy Tunturilaakso

tunturikatu-13-paakuva

As Oy Tunturilaakso

Etelä-Suomen Julkisivupalvelu Oy on sopinut As Oy Tunturilaakso:n kanssa urakkasopimuksen osoitteessa Tunturikatu 13, 00100 Helsinki sijaitsevan kiinteistön julkisivun ja porttikäytävän rappaustyöstä.

Urakka sisältää pääpiirteittäin: Kiinteistön julkisivun rapatun osuuden ja porttikäytävän uudelleenrappaustyöt. Samalla suoritetaan sokkelin saumojen paikkakorjaukset, huoltomaalauksia ja muita oheistöitä.

Kiinteistö

Kaupunki:   Helsinki
Sijainti:   Tunturikatu 13
Rakennusvuosi:   1922
Kerroksia:   6-kerroksinen
Saneeraus toteutetaan:   2017

Kuvia työmaan edistymisestä (tilanne 4.4.2017)

As Oy Mannerheimintie 44

mannerhaimintie-44-paakuva

As Oy Mannerheimintie 44

Etelä-Suomen Julkisivupalvelu Oy toteutti As Oy Mannerheimintie 44:n osoitteessa Manneheimintie 44, 00260 Helsinki sijaitsevan kiinteistön julkisivukorjaukset ja vesikaton pintakäsittelyt.

Urakka sisälsi pääpiirteittäin: julkisivurappausten uusimisen, peltikatteen maalauksen, ulko-ovien kunnostuksen, katujulkisivujen ikkunapielien rappaukset sekä tiilipintojen pesun.

Kiinteistön historiaa

Kaupunki:   Helsinki
Katuosoite:   Mannerheimintie 44
Rakennusvuosi:   1923
Saneerauksen valmistuminen:   2016-2017
Saneerauksen tilaaja:   As Oy Mannerheimintie 44

As Oy Fred

vironkatu-4-paakuva

As Oy Fred

Etelä-Suomen Julkisivupalvelu Oy toteutti As Oy Fred:n osoitteessa Vironkatu 4, 00170 Helsinki sijaitsevan kiinteistön sisäpihan julkisivujen korjaustyöt vuoden 2016 aikana.

Urakka sisälsi pääpiirteittäin: sisäpihan julkisivujen rappaukset uusittiin ja paikkarapattiin, lisäksi sisäpihojen välissä olevan porttikäytävän rappaukset uusittiin.

Kaupunki:   Helsinki
Katuosoite:   Vironkatu 4
Rakennusvuosi:   1911
Arkkitehti:   Torsten Montell
Saneerauksen valmistuminen:   2016
Saneerauksen tilaaja:   As Oy Fred / c/o MTR-Isännöinti Oy

Kiinteistön historiaa

Tehtyjä muutoksia: Pohjakerroksen liikehuoneistot ja keskuslämmitys 1931, Einar Flinckenberg. Jätteenpolttouuni 1952, Lämmöntarkkailu Oy. Rakennuksen julkisivumateriaalina on rappaus.

Julkisivut ovat rakenteiltaan symmetriset ja molempien pääaiheina ovat erkkerit. Rauhankadun puoleisessa kellarikerroksessa on liikehuoneistoja. Rakennus ulottuu läpi korttelin.

Bostads Ab Högbergsgatan

korkeavuorenkatu-paakuva

Bostads Ab Högbergsgatan 19

Etelä-Suomen Julkisivupalvelu Oy toteutti Bostads Ab Högbergsgatan osoitteessa Korkeavuorenkatu 19, 00130 Helsinki sijaitsevan kiinteistön katujulkisivun kunnostustyöt vuoden 2016 aikana.

Urakka sisälsi pääpiirteittäin: kiinteistön katujulkisivun uudelleen rappauksen ja maalauksen, etelän puoleisen tornin yläosan uusimisen sekä betonikoristeiden kunnostuksen. Lisäksi urakkaan sisältyi mm. ikkunoiden huoltomaalausta ja muita kunnostustöitä.

Kaupunki:   Helsinki
Katuosoite:   Korkeavuorenkatu 19
Rakennusvuosi:   1898
Arkkitehti:   Karl Hård af Segerstad & Bertel Jung
Saneerauksen valmistuminen:   2016
Saneerauksen tilaaja:   Bostads Ab Högbergsgatan

Kiinteistön historiaa

Kihlmanin talon rakennuttaja oli senaattori, liikemies Alfred Kihlman. Pohjakerroksen liikehuoneistot ja hissi, suunnittelijana arkkitehti Bertel Jung vuonna 1963. Rakennuksen historistisessa katujulkisivussa on piirteitä hansalaisesta saksalaisesta renessanssista. Julkisivu on muuten rapattu, mutta ikkunoiden ympärillä ja poikkipäädyissä sekä kerrosjakoa osoittavissa listoituksissa on kontrastina käytetty punatiiliornamentiikkaa.

Pohjakerros muodostaa selvästi oman, suhteellisen pelkistetyn vyöhykkeensä, jonka päällä ylemmät kerrokset lepäävät. Kolmannen kerroksen kohdalla julkisivussa on koristeaiheena käytetty koiranpääveistoksia. Ne ovat Alfred Kihlmanin pojan, Lennart Kihlmanin koiran Schiglin muotokuvia.

Runeberginkatu 58

runegerginkatu-58-paakuva

As Oy Bostads AB Ruusula No 1

Etelä-Suomen Julkisivupalvelu Oy saanerasi As Oy Bostads AB Ruusula No 1:n osoitteessa Runeberginkatu 58, 00260 Helsinki sijaitsevan kiinteistön sisäpihan julkisivun ulkovaipan sekä kiinteistön vesikaton vuoden 2016 aikana.

Urakka sisälsi pääpiirteittäin: Kiinteistön sisäpihan julkisivujen uusintarappauksen ja maalaustyöt sekä parvekkeiden ja ikkunoiden kunnostus ja maalaustyöt. Vesikatteen uusimisen sekä syöksytorvien ja vesipeltien uusimiset.

Kiinteistön historiaa

Kaupunki:   Helsinki
Katuosoite:   Runeberginkatu 58
Rakennusvuosi:   1929
Saneerauksen valmistuminen:   2016
Saneerauksen tilaaja:   As Oy Bostads AB Ruusula No 1