urligasborg-paakuva

As Oy Urligasborg Bostads Ab

Etelä-Suomen Julkisivupalvelu Oy saanerasi As Oy Urligasborg Bostads Ab:n osoitteessa Ullanlinnankatu 3 – Pieni Roobertinkatu 4-6, 00130 Helsinki sijaitsevan kiinteistön parvekeet – ja julkisivut vuoden 2016 aikana.

Urakka sisälsi pääpiirteittäin: Kiinteistön julkisivujen rappaus- ja maalaustyöt ja kaikkien parvekkeiden uusimistyöt. Lisäksi kaikki ikkunat kunnostettiin.

Kaupunki:   Helsinki
Katuosoite:   Ullanlinnankatu 3 – Pieni Roobertinkatu 4-6
Rakennusvuosi:   1912
Arkkitehti:   G. W. Nyberg
Saneerauksen valmistuminen:   2016
Saneerauksen tilaaja:   Isännöitsijätoimisto Kiirava Oy

Kiinteistön historiaa

Kellarikerroksen korjaus ja porttikäytävien suoristaminen 1961-62, arkkitehti Veikko Malmio. Viisikerroksinen, myöhäisjugendtyylinen läpi korttelin menevä liike- ja asuinkerrostalo edustaa Kaartinkaupungin 1910-luvun rakennuskantaa. Talon sileäksirapatut julkisivut ovat rakenteeltaan symmetriset.

Pienen Roobertinkadun puoleisessa pohjakerroksessa on liikehuoneistoja. Pohjakerroksen julkisivu Ullanlinnankadulle on squared rubble -graniittia. Molempien julkisivuje pääaiheina ovat suorakaiteen muotoiset erkkerit erikoisine kattomuotoineen. Tontin rakennuskanta pihasiipineen on erinomainen esimerkki tiiviistä rakentamisesta 1800- ja 1900-lukujen vaihteesta.