hotel-kamp-esjp-001

Hotel Kämp

Etelä-Suomen Julkisivupalvelu Oy toteutti Hotel Kämpin kiinteistön katujulkisivujen julkisivusaneerauksen.

Työt sisälsivät kiinteistön julkisivujen kunnostus- ja maalaustyöt pääpiirteittäin seuraavasti: Hotelli Kämpin uusrenesanssin tyylisuuntaisen julkisivujen peruskorjauksen sekä Pohjoisesplanadin että Kluuvikadun puolelta. Julkisivun rappaukset, koristeet sekä ikkunat kunnostettiin.

Kaupunki:   Helsinki
Sijainti:   Pohjoisesplanadi 29
Rakennusvuosi:   1886
Arkkitehti:   Theodor Höijer

Kiinteistön historiaa

Pohjoisesplanadi 29:ssä sijaitsi ennen Theodor Höijerin suunnittelema ja vuonna 1886 valmistunut hotellirakennus, jonka ravintola oli erityisesti taiteilijoiden suosiossa 1900-luvun vaihteen molemmin puolin. Hotellin vakioasiakkaisiin kuuluivat mm. Jean Sibelius, Robert Kajanus, Akseli Gallen-Kallela ja Armas Järnefelt. Historiallisen Kämp-hotellin tarina loppui 1960-luvulla, kun kiinteistön omistanut Kansallis-Osake-Pankki purki rakennuksen uuden konttorirakennuksensa tieltä.

Rakennuksen Esplanadin puoleisen osan julkisivu on vanhan, paikalta puretun 1800-luvulla valmistuneen hotellirakennuksen rekonstruktio. Kluuvikadun puolella julkisivu on samankaltainen rasterijulkisivu kuin muutamaa vuotta aiemmin Aleksanterinkatu 40:ään valmistuneessa rakennuksessa. Ikkunoiden välisissä osissa on metallikehyksiin kiinnitettyä julkisivulasia, ja julkisivun ruudukon muodostavat umpiosat on verhottu pronssilevyin. Kukin ikkunan ja julkisivulasin muodostama ruutu on julkisivulinjaa sisempänä antaen julkisivulle reliefimäisen vaikutelman.