bulevardi-11-paakuva

Bulevardi 11

Etelä-Suomen Julkisivupalvelu Oy saneerasi Bostadsaktiebolaget Boulevard 11:sta osoitteessa Bulevardi 11 – Fredrikinkatu 39, 00120 Helsinki sijaitsevan kiinteistön parvekkeet- ja julkisivut.

Urakka sisälsi pääpiirteittäin: Kiinteistön katu- sekä sisäpihan julkisivujen rappauspintojen uusimistyöt ja kaikkien parvekkeiden uusimiset.

Kaupunki:   Helsinki
Katuosoite:   Bulevardi 11 – Frederikinkatu 39
Rakennusvuosi:   1903
Arkkitehti:   Arthur Gauffin
Saneerauksen valmistuminen:   2016

Kiinteistön historiaa

Liikehuoneistoja kellarissa v. 1910, arkkitehti Arthur Gauffin. Kellarikerroksen liikehuoneistojen julkisivut, keskuslämmitys ja hissit v. 1934, A. W. Willberg. Sauna kellarissa v. 1970, Pentti Ovalo. Viisikerroksinen jugendtyylinen asuinkerrostalo edustaa Kampin vuosisadan vaihteen kansallisromanttista rakennuskantaa. Julkisivuissa hallitsevat vertikaaliset aiheet, kuten kulmatorni huippuineen, erkkerit, poikkipäädyt ja ikkuna-akselit.

Molemmissa julkisivuissa on vältetty suoranaista symmetriaa ja käytetty yli kymmentä erilaista ikkunamuotoa. Ikkunamuoto ja -ryhmitys on valittu huonejaon mukaisesti. Lähes koristamattomat julkisivut on roiskerapattu. C-porras Fredrikinkadun puolella. Porrashuoneen sisääntulo on koristemaalattu, katto on himmeä ja seinät kiiltävät. Koristeaiheet, kuten kultaiset tähdet ja klassistiset ornamentit, edustavat art decoa. Porrashuoneen sisäosien koristelu on jugend-tyylinen. Kaksiväriset seinät on rajattu vaakalinjaisella kasviaiheisella koristemaalauksella. Asuntojen ovet ovat kaksiosaisia, ja niissä on värilliset lasiruudutukset. Porrashuoneen lattia on betonimosaiikkia, ja kaide on taottu.