korkeavuorenkatu-paakuva

Bostads Ab Högbergsgatan 19

Etelä-Suomen Julkisivupalvelu Oy toteutti Bostads Ab Högbergsgatan osoitteessa Korkeavuorenkatu 19, 00130 Helsinki sijaitsevan kiinteistön katujulkisivun kunnostustyöt vuoden 2016 aikana.

Urakka sisälsi pääpiirteittäin: kiinteistön katujulkisivun uudelleen rappauksen ja maalauksen, etelän puoleisen tornin yläosan uusimisen sekä betonikoristeiden kunnostuksen. Lisäksi urakkaan sisältyi mm. ikkunoiden huoltomaalausta ja muita kunnostustöitä.

Kaupunki:   Helsinki
Katuosoite:   Korkeavuorenkatu 19
Rakennusvuosi:   1898
Arkkitehti:   Karl Hård af Segerstad & Bertel Jung
Saneerauksen valmistuminen:   2016
Saneerauksen tilaaja:   Bostads Ab Högbergsgatan

Kiinteistön historiaa

Kihlmanin talon rakennuttaja oli senaattori, liikemies Alfred Kihlman. Pohjakerroksen liikehuoneistot ja hissi, suunnittelijana arkkitehti Bertel Jung vuonna 1963. Rakennuksen historistisessa katujulkisivussa on piirteitä hansalaisesta saksalaisesta renessanssista. Julkisivu on muuten rapattu, mutta ikkunoiden ympärillä ja poikkipäädyissä sekä kerrosjakoa osoittavissa listoituksissa on kontrastina käytetty punatiiliornamentiikkaa.

Pohjakerros muodostaa selvästi oman, suhteellisen pelkistetyn vyöhykkeensä, jonka päällä ylemmät kerrokset lepäävät. Kolmannen kerroksen kohdalla julkisivussa on koristeaiheena käytetty koiranpääveistoksia. Ne ovat Alfred Kihlmanin pojan, Lennart Kihlmanin koiran Schiglin muotokuvia.