As Oy Bulevardia

bulevardia-paakuva

As Oy Bulevardia

Etelä-Suomen Julkisivupalvelu Oy suoritti As Oy Bulevardia:n kiinteistön parveke- ja julkisivusaneerauksen. Työt suoritettiin vuoden 2015 aikana.

Työt sisälsivät kiinteistön parveke- ja julkisivusaneerauksen pääpiirteittäin seuraavasti: Huoneisto- ja tuuletusparvekkeet uusittiin, sisäpihan julkisivun rappaukset uusittiin ja maalattiin, katujulkisivut ja päädyt paikkarappattiin sekä maalattiin kauttaaltaan. Markiisit uusittiin.

Kaupunki:   Helsinki
Sijainti:   Bulevardi 34 – Sinebrychoffinkatu 13-19
Rakennusvuosi:   1937
Saneerauksen valmistuminen:   2015
Rakennuttaja:   As Oy Bulevadia

Kiinteistön historiaa

Seitsemänkerroksinen funktionalistinen asuinkerrostalo edustaa sijainniltaan uutta avoimien kortteleiden rakennustapaa. Suorien rakennusmassojen sijoittelu vanhassa ruutukaavassa oli funktionalismin tapa uusia kaupunkirakennetta. Kortteli 4002:n rakennukset ovat harvoja toteutuneita esimerkkejä tästä. Ravintolan korjaus v. 1980 (Olavi Niemelä).

Arkkitehdit: Arvo O. Aalto, Niilo Kokko & J. Saari

As Oy Pappilanmäki

pappilanmaki-paakuva

As Oy Pappilanmäki

Etelä-Suomen Julkisivupalvelu Oy suoritti As Oy Pappilanmäki kiinteistön julkisivu- ja parvekekorjaustyöt. Työt suoritettiin vuosina 2013 ja 2015.

Työt sisälsivät kiinteistön kolmen rakennuksen parveke- ja julkisivukorjauksen pääpiirteittäin seuraavasti: Huoneisto- ja tuuletusparvekkeet uusittiin, kaikkien julkisivujen rappaukset uusittiin ja maalattiin.

Kaupunki:   Helsinki
Sijainti:   Matkamiehenpolku 2 – Sankaritie 3 – Matkamiehentie 6
Rakennusvuosi:   1953
Saneerauksen valmistuminen:   2015
Rakennuttaja:   As Oy Pappilanmäki Bostads Ab

Kiinteistön historiaa

Helsingin Etelä-Haagassa sijaitseva kolme rakennusta käsittävä asunto-osakeyhtiö. Rakennuksissa on 3 asuinkerrosta sekä kellarikerros, joista osa on liiketiloja. Kiinteistöt sijaitsevat osoitteissa Matkamiehentie 6, Matkamiehenpolku 2 ja Sankaritie 3. Asuinkerrostalot on rakennettu vuonna 1954. Asuinkerrostaloissa on 63 huoneistoa, 4 liiketilaa ja 7 muuta vuokrattua tilaa. Matkamiehentie 6 rakennuksen yhteydessä on 1-kerroksinen liikerakennusosa.

Vuorimiehenkatu 11

vuorimiehenkatu-11-paakuva

Vuorimiehenkatu 11

Etelä-Suomen Julkisivupalvelu Oy saneerasi Bostads Ab Bergmansgatan 11:n kiinteistön julkisivut osoitteessa Vuorimiehenkatu 11, Helsinki. Saneeraus aloitettiin syksyn 2014 lopulla ja valmista saatiin vuoden 2015 loppuun mennessä. Saneeraus sisälsi alle luotteloidut korjaustyöt.

  • Julkisivujen ja sisäpihojen rappaus ja maalaustyö
  • Julkisivukoristeiden kunnostus- ja uusimistyö
  • Parvekekunnostustyö sekä uusien osakasparvekkeiden rakentaminen
  • Ikkunoiden ja ovien uusiminen

Kaupunki:   Helsinki
Sijainti:   Vuorimiehenkatu 11
Rakennusvuosi:   1858
Saneerauksen valmistuminen:   2015

Kiinteistön historiaa

Tontin länsirajaa vasten rakennettiin vuonna 1858 kolmikerroksinen rakennus, jota on myöhemmin jatkettu ja korotettu. Rakennuksessa toimi 1800-luvun loppupuolella merikoulu. Rakennuksen päädyssä oli tähtitorni. Vuonna 1917 valmistui laaja lisärakennustyö ja rakennusta korotettiin kerroksella, suunnittelijana Arkkitehtitoimisto Armas Lindgren & Bertel Liljequist. Tällöin rakennus periaatteessa sai nykyisen ulkoasunsa. Ikkunajaon muutos, suunnittelijana Karl Haglund vuonna 1962. Rakennuksen julkisivut ovat tyyliltään 1920-luvun klassismia.

Rapattujen julkisivujen ainoat ulkonemat ovat Vuorimiehenkadun puoleinen erkkeri ja Ullanpuistikon puoleinen altaani, jossa on toscanalaiset pilarit ja balusterikaide. Julkisivuja rytmittävät tasaisen välimatkan päässä toisistaan sijaitsevat, rapattujen kehysten ympäröimät ikkunat. Rakennuksen nurkkia on korostettu rustikoinnilla. Varsinaisia koristeaiheita julkisivuissa ovat ikkunoiden yläpuoliset frontonit ja räystäslistan alta pilkottava ornamenttinauha.

As Oy Ruoholahdenkatu 6

ruoholahdenkatu-6-paakuva

As Oy Ruoholahdenkatu 6

Etelä-Suomen Julkisivupalvelu Oy toteutti As Oy Ruoholahdenkatu 6:n kiinteistöön täydellisen perusparannuksen 2012-2014.

Syksyllä 2014 valmistunut perusparannus sisälsi linjasaneerauksen vuonna 2012, julkisivukunnostuksen, ikkunoiden uusimisen ja vesikaton kunnostuksen (2013). Pihakannen peruskorjaus sekä uusi pyörä- ja roskakatos valmistui vuonna 2014.

Kaupunki:   Helsinki
Sijainti:   Ruoholahdenkatu 6
Rakennusvuosi:   1928
Arkkitehti:   Martti Välikangas
Saneerauksen valmistuminen:   2014

Kiinteistön historiaa

Viisikerroksisen asuinkerrostalon julkisivujen päämateriaalina on sileä rappaus. Symmetrisen katujulkisivun vertikaalista vaikutusta on korostettu kahdella erkkerillä, joiden yläosissa on kevytkaiteiset parvekkeet. Tyylillisesti rakennus sijoittuu klassismin ja funktionalismin välimaastoon.

As Oy Liisankatu 6

liisankatu-6-paakuva

As Oy Liisankatu 6

Etelä-Suomen Julkisivupalvelu Oy suoritti As Oy Liisankatu 6:n kiinteistön julkisivujen täydellisen perusparannuksen.

Syksyllä 2014 valmistunut perusparannus sisälsi sisä- ja katujulkisivujen uudelleen rappauksen, parvekkeiden kunnostuksen sekä ikkunoiden uusimiset.

Kaupunki:   Helsinki
Sijainti:   Meritullinkatu 24 – Liisankatu 6
Rakennusvuosi:   1928
Arkkitehti:   Väinö Toivio
Saneerauksen valmistuminen:   2014

Kiinteistön historiaa

Rakennuksen julkisivumateriaalina on rappaus. 1920 -luvun klassismia edustavan kulmatalon julkisivut ovat sileäksi rapatut. Julkisivut on jäsennelty listoituksella ja toisen kerroksen viivarustiikkavyöhykkeellä. Vähäisestä koristelusta mainittakoon ikkunakehystykset ja räystäslistoitus.

Bostads Ab Hafnia

hafnia-paakuva

Bostads Ab Hafnia

Etelä-Suomen Julkisivupalvelu Oy teki Bostads Ab Hafnia:n kiinteistön täydellisen perusparannuksen ja muutosrakensi viisi uutta asuinhuoneistoa kiinteistön ullakolle.

Vuonna 2009 valmistunut perusparannus sisälsi julkisivujen ulkovaipan saneerauksen ja vesikaton uusimisen. Perusparannuksen yhteydessä rakennettiin B ja F portaisiin hissit ja A-portaan vanha hissi uusittiin, samalla rappukäytävät uusittiin / entisöitiin.

Kaupunki:   Helsinki
Sijainti:   Eteläranta – Bernhardinkatu – Unioninkatu
Rakennusvuosi:   1886; 1889
Arkkitehti:   Sebastian Gripenberg
Saneerauksen valmistuminen:   2009

Kiinteistön historiaa

Arkkitehti Sebastian Gripenberg jatkoi ja korotti tontin koilliskulmassa jo olevaa kauppias Aug. Westlundin vuonna 1860 rakennuttamaa kaksikerroksista vaaleanpunaista kivirakennusta (suunnittelija tuntematon). Vanhan rakennuksen julkisivua ei muutettu, sen arkkitehtuuria jatkettiin luontevasti uuden rakennuksen kahdessa ensimmäisessä kerroksessa Etelärannan puolella. Julkisivujen väriksi tuli keltainen. Tontin Unioninkadun puoleinen osa rakennettiin myöhemmin. Piirustukset on päivätty vuona 1889 jo olemassa olevan fasadin ja ylitirehtööri vapaaherra Gripenbergin luonnosten mukaan. Harvinaisen suuren palatsimaisen asuintalokompleksin rakennuttaja oli tontin omistaja (vuodesta 1885) eversti Mauritz Ekestubbe.

Rakennuksen julkisivut ovat säästyneet suuremmilta muutoksilta. Vuonna 1918 laadittiin suunnitelma rakennuksen korottamiseksi kahdella kerroksella (arkkitehtitoimisto Frosterus & Gripenberg/ Ole Gripenberg), mutta se jäi toteuttamatta. Ensimmäinen hissi asennettiin taloon 1930-luvun alussa. Kivijalkakerroksen ikkuna-aukkoja on suurennettu ja muutettu eri korjausten yhteydessä, mutta esim. alkuperäiset huoneistojen ovet ovat säilyneet.

As Oy Högborg

luotsikatu-paakuva

As Oy Högborg

Etelä-Suomen Julkisivupalvelu Oy saneerasi As Oy Högborgin kanssa Luotsikatu 13:sta sijaitsevan ja vuonna 1903 rakennetun jugend-talon pihajulkisivun ja päätyjulkisivun vuonna 2010.

Saneerauksessa uusittiin kiinteistön pihajulkisivun ja päätyjulkisivun rappaupinnat, sekä korjausrapattiin porttikäytävän seinät ja katto.

Kaupunki:   Helsinki
Sijainti:   Luotsikatu 13
Rakennusvuosi:   1904
Arkkitehdit:   K.Th.Nyberg
Saneeraus toteutettiin:   2010

Kiinteistön historiaa

Arkkitehtien K.Th. Nyberg ja Bruno Ferdinand Granholmin suunnittelema 5 kerroksinen rakennus on valmistunut vuonna 1904 ja siinä on 38 asuinhuoneistoa. As Oy Högborgin “Klinten” jugend-rakennus kuuluu Katajanokan Mänty-kortteliin.

Oy F.W. Grönqvist Ab

pohjoisesplanadi25-paakuva

Oy F.W. Grönqvist Ab

Etelä-Suomen Julkisivupalvelu Oy saneerasi kiinteistön katujulkisivujen rappauspinnat vuonna 1997.

Työt sisälsivät kiinteistön katujulkisivujen kunnostus- ja maalaustyöt pääpiirteittäin seuraavasti: kaikki rappauspinnat uusittiin aluspintaa eli tiiltä/betonia myöten, samalla uusittiin räystäs-, kerros ja korsitelistat. Kaikki kipsikoristeet, ikkunavesipellit sekä kerrosvesipellit uusittiin myös.

Kaupunki:   Helsinki
Sijainti:   Pohjoisesplanadi 27-25
Rakennusvuosi:   1882 -1883
Arkkitehti:   Theodor Höijer
Saneerauksen valmistuminen:   1997

Kiinteistön historiaa

Tehtailijana ja menestyneen Fredrik Wilhelm Grönqvistin (1838-1912) rakennuttama liike- ja asuintalo. Korttelin levyinen rakennus, jonka julkisivu Pohjoisesplanadille on 91 metriä pitkä, oli pääkaupungin ensimmäisiä taloja, jossa alin kerros oli yksinomaan liikekäyttöön tarkoitettu. Se oli myös aikanaan Pohjoismaiden suurin yksityisen rakennuttama kivinen asuintalo. Kuvanveistäjä Karl Magnus von Wright (1847-1898) suoritti ulko- ja sisäkoristelutyöt ja koristemaalari F. Uhrström tärkeimmät sisäpuoliset maalaustyöt. Pihan alainen kellari rakennettiin 1911 rakennusmestari K. F. Adersonin piirustusten mukaan.

Sisätiloista ovat parhaiten säilyneet porrashuoneet, joiden maalaukset entistettiin viimeisen korjauksen yhteydessä. Ensimmäinen asuinhuoneisto muutettiin jo 1915 Jarl Eklundin piirustusten mukaan.1930-luvusta alkaen huoneistoja on muutettu konttoreiksi. Hissit asennettiin 1930 kahteen pääportaaseen arkkitehti Martti Välikankaan piirustusten mukaan. Hissit uusittiin 1972. Pohjakerroksessa on tehty useita muutoksia alkaen arkkitehti Th. Höijeriin muutoksilla 1907-1908. Alinta kerrosta lukuun ottamatta julkisivut ovat säilyneet lähes alkuperäisessä asussaan. Hyvin säilyneessä piharakennuksessa, jossa on toiminut muun muassa taidegalleria, oli alkuaan kaksi tallia, kymmenen käymälää ja kolme makasiinia.

As Oy Hannus

hannus-paakuva

As Oy Hannus

Etelä-Suomen Julkisivupalvelu Oy teki täydellisen peruskorjauksen As Oy Hannuksen kiinteistöön ja muutosrakensi kiinteistön ullakolle kaksi asuinhuoneistoa.

Perusparannukseen sisältyi linjasaneeraus käsittäen mm. LVI- ja sähkötyöt. Lisäksi julkisivut korjattiin koko kiinteistön osalta. Kokonaisuus sisälsi mm. märkätilojen kunnostuksen, koko kiinteistön kattavat putki- ja sähkötyöt kellarista ullakolle. Julkisivutöihin sisältyi julkisivujen uusiminen, vesikaton ja muiden peltiosien uusiminen, sadevesijärjestelmän uusiminen sekä ikkunoiden peruskunnostus. Myös porraskäytävät restauroitiin ja sokkelit mantteloitiin kosteusteknisen toimivuuden varmistamiseksi. Lisäksi vanhalle ullakolle muutosrakennettiin 2 uutta ullakkoasuntoa. Työt aloitettiin vuoden 2009 aikana ja ne valmistuivat syksyllä 2010.

Kiinteistön historiaa

Rakennuksen epäsymmetrinen julkisivu on tyyliltään jugendia. Julkisivun pääteemoja ovat poikkipäädyt sekä kaareva ja kulmikas erkkeri. Ylempiä kerroksia hieman korkeampi pohjakerros on erotettu muista kerroksista kapealla vaakalistalla.

Vaaleaa, rapattua julkisivupintaa on koristeltu muutamilla ornamenteilla. Ikkunat ovat tyypilliset, yläosastaan pieniruutuiset jugendikkunat. Keskuslämmitys, suunnittelijana Väinö Ahola vuonna 1961.

Kaupunki:   Helsinki
Sijainti:   Huvilakatu 28-30 – Huvilakuja 25
Rakennusvuosi:   1907
Arkkitehti:   Johan Roine
Saneerauksen valmistuminen:   2010

As Oy Hietala

hietalahdenranta-paakuva

As Oy Hietala

Etelä-Suomen Julkisivupalvelu Oy peruskunnosti As Oy Hietala, Hietalahdenranta 11:ssa sijaitsevan rakennuksen ulkovaipan vuonna 2007. Julkisivu rapattiin kolmikerros-rappauksena kalkkilaastilla entisiin mittoihin ja muotoihin.

Työn yhteydessä uusittiin kaikki syöksytorvet sekä kerros- ja ikkunavesipellit. Lopuksi rapatut julkisivupinnat pintakäsiteltiin kalkkimaalilla.

Kaupunki:   Helsinki
Sijainti:   Hietalahdenranta 11 – Hietalahdenkatu 2
Rakennusvuosi:   1926
Arkkitehti:   Georg Nummelin
Saneerauksen valmistuminen:   2007

Kiinteistön historiaa

Seitsemänkerroksisen liike- ja asuinkerrostalon julkisivujen päämateriaalina on sileä terrastirappaus. Julkisivut on jäsennelty horisontaalisesti listoituksilla. Kulmatalon pohjakerros ja toinen kerros on erotettu muusta julkisivupinnasta listoituksella. Pohjakerroksessa on näyteikkunat ja toisessa kerroksessa pyörökaariset ikkunat.

Molemmissa julkisivuissa päätteinä on barokkimaiset parvekkeet. Rakennus edustaa 1920-luvun korkealaatuista klassisoivaa arkkitehtuuria. Katurakennus on kaupunkikuvallisesti merkittävä osa Hietalahdenrannan julkisivurivistöä ja Hietalahden torin ympäristöä.