As Oy Bulevardia

bulevardia-paakuva

As Oy Bulevardia

Etelä-Suomen Julkisivupalvelu Oy suoritti As Oy Bulevardia:n kiinteistön parveke- ja julkisivusaneerauksen. Työt suoritettiin vuoden 2015 aikana.

Työt sisälsivät kiinteistön parveke- ja julkisivusaneerauksen pääpiirteittäin seuraavasti: Huoneisto- ja tuuletusparvekkeet uusittiin, sisäpihan julkisivun rappaukset uusittiin ja maalattiin, katujulkisivut ja päädyt paikkarappattiin sekä maalattiin kauttaaltaan. Markiisit uusittiin.

Kaupunki:   Helsinki
Sijainti:   Bulevardi 34 – Sinebrychoffinkatu 13-19
Rakennusvuosi:   1937
Saneerauksen valmistuminen:   2015
Rakennuttaja:   As Oy Bulevadia

Kiinteistön historiaa

Seitsemänkerroksinen funktionalistinen asuinkerrostalo edustaa sijainniltaan uutta avoimien kortteleiden rakennustapaa. Suorien rakennusmassojen sijoittelu vanhassa ruutukaavassa oli funktionalismin tapa uusia kaupunkirakennetta. Kortteli 4002:n rakennukset ovat harvoja toteutuneita esimerkkejä tästä. Ravintolan korjaus v. 1980 (Olavi Niemelä).

Arkkitehdit: Arvo O. Aalto, Niilo Kokko & J. Saari

As Oy Pappilanmäki

pappilanmaki-paakuva

As Oy Pappilanmäki

Etelä-Suomen Julkisivupalvelu Oy suoritti As Oy Pappilanmäki kiinteistön julkisivu- ja parvekekorjaustyöt. Työt suoritettiin vuosina 2013 ja 2015.

Työt sisälsivät kiinteistön kolmen rakennuksen parveke- ja julkisivukorjauksen pääpiirteittäin seuraavasti: Huoneisto- ja tuuletusparvekkeet uusittiin, kaikkien julkisivujen rappaukset uusittiin ja maalattiin.

Kaupunki:   Helsinki
Sijainti:   Matkamiehenpolku 2 – Sankaritie 3 – Matkamiehentie 6
Rakennusvuosi:   1953
Saneerauksen valmistuminen:   2015
Rakennuttaja:   As Oy Pappilanmäki Bostads Ab

Kiinteistön historiaa

Helsingin Etelä-Haagassa sijaitseva kolme rakennusta käsittävä asunto-osakeyhtiö. Rakennuksissa on 3 asuinkerrosta sekä kellarikerros, joista osa on liiketiloja. Kiinteistöt sijaitsevat osoitteissa Matkamiehentie 6, Matkamiehenpolku 2 ja Sankaritie 3. Asuinkerrostalot on rakennettu vuonna 1954. Asuinkerrostaloissa on 63 huoneistoa, 4 liiketilaa ja 7 muuta vuokrattua tilaa. Matkamiehentie 6 rakennuksen yhteydessä on 1-kerroksinen liikerakennusosa.

Vuorimiehenkatu 11

vuorimiehenkatu-11-paakuva

Vuorimiehenkatu 11

Etelä-Suomen Julkisivupalvelu Oy saneerasi Bostads Ab Bergmansgatan 11:n kiinteistön julkisivut osoitteessa Vuorimiehenkatu 11, Helsinki. Saneeraus aloitettiin syksyn 2014 lopulla ja valmista saatiin vuoden 2015 loppuun mennessä. Saneeraus sisälsi alle luotteloidut korjaustyöt.

  • Julkisivujen ja sisäpihojen rappaus ja maalaustyö
  • Julkisivukoristeiden kunnostus- ja uusimistyö
  • Parvekekunnostustyö sekä uusien osakasparvekkeiden rakentaminen
  • Ikkunoiden ja ovien uusiminen

Kaupunki:   Helsinki
Sijainti:   Vuorimiehenkatu 11
Rakennusvuosi:   1858
Saneerauksen valmistuminen:   2015

Kiinteistön historiaa

Tontin länsirajaa vasten rakennettiin vuonna 1858 kolmikerroksinen rakennus, jota on myöhemmin jatkettu ja korotettu. Rakennuksessa toimi 1800-luvun loppupuolella merikoulu. Rakennuksen päädyssä oli tähtitorni. Vuonna 1917 valmistui laaja lisärakennustyö ja rakennusta korotettiin kerroksella, suunnittelijana Arkkitehtitoimisto Armas Lindgren & Bertel Liljequist. Tällöin rakennus periaatteessa sai nykyisen ulkoasunsa. Ikkunajaon muutos, suunnittelijana Karl Haglund vuonna 1962. Rakennuksen julkisivut ovat tyyliltään 1920-luvun klassismia.

Rapattujen julkisivujen ainoat ulkonemat ovat Vuorimiehenkadun puoleinen erkkeri ja Ullanpuistikon puoleinen altaani, jossa on toscanalaiset pilarit ja balusterikaide. Julkisivuja rytmittävät tasaisen välimatkan päässä toisistaan sijaitsevat, rapattujen kehysten ympäröimät ikkunat. Rakennuksen nurkkia on korostettu rustikoinnilla. Varsinaisia koristeaiheita julkisivuissa ovat ikkunoiden yläpuoliset frontonit ja räystäslistan alta pilkottava ornamenttinauha.

As Oy Ruoholahdenkatu 6

ruoholahdenkatu-6-paakuva

As Oy Ruoholahdenkatu 6

Etelä-Suomen Julkisivupalvelu Oy toteutti As Oy Ruoholahdenkatu 6:n kiinteistöön täydellisen perusparannuksen 2012-2014.

Syksyllä 2014 valmistunut perusparannus sisälsi linjasaneerauksen vuonna 2012, julkisivukunnostuksen, ikkunoiden uusimisen ja vesikaton kunnostuksen (2013). Pihakannen peruskorjaus sekä uusi pyörä- ja roskakatos valmistui vuonna 2014.

Kaupunki:   Helsinki
Sijainti:   Ruoholahdenkatu 6
Rakennusvuosi:   1928
Arkkitehti:   Martti Välikangas
Saneerauksen valmistuminen:   2014

Kiinteistön historiaa

Viisikerroksisen asuinkerrostalon julkisivujen päämateriaalina on sileä rappaus. Symmetrisen katujulkisivun vertikaalista vaikutusta on korostettu kahdella erkkerillä, joiden yläosissa on kevytkaiteiset parvekkeet. Tyylillisesti rakennus sijoittuu klassismin ja funktionalismin välimaastoon.

As Oy Liisankatu 6

liisankatu-6-paakuva

As Oy Liisankatu 6

Etelä-Suomen Julkisivupalvelu Oy suoritti As Oy Liisankatu 6:n kiinteistön julkisivujen täydellisen perusparannuksen.

Syksyllä 2014 valmistunut perusparannus sisälsi sisä- ja katujulkisivujen uudelleen rappauksen, parvekkeiden kunnostuksen sekä ikkunoiden uusimiset.

Kaupunki:   Helsinki
Sijainti:   Meritullinkatu 24 – Liisankatu 6
Rakennusvuosi:   1928
Arkkitehti:   Väinö Toivio
Saneerauksen valmistuminen:   2014

Kiinteistön historiaa

Rakennuksen julkisivumateriaalina on rappaus. 1920 -luvun klassismia edustavan kulmatalon julkisivut ovat sileäksi rapatut. Julkisivut on jäsennelty listoituksella ja toisen kerroksen viivarustiikkavyöhykkeellä. Vähäisestä koristelusta mainittakoon ikkunakehystykset ja räystäslistoitus.

Bostads Ab Hafnia

hafnia-paakuva

Bostads Ab Hafnia

Etelä-Suomen Julkisivupalvelu Oy teki Bostads Ab Hafnia:n kiinteistön täydellisen perusparannuksen ja muutosrakensi viisi uutta asuinhuoneistoa kiinteistön ullakolle.

Vuonna 2009 valmistunut perusparannus sisälsi julkisivujen ulkovaipan saneerauksen ja vesikaton uusimisen. Perusparannuksen yhteydessä rakennettiin B ja F portaisiin hissit ja A-portaan vanha hissi uusittiin, samalla rappukäytävät uusittiin / entisöitiin.

Kaupunki:   Helsinki
Sijainti:   Eteläranta – Bernhardinkatu – Unioninkatu
Rakennusvuosi:   1886; 1889
Arkkitehti:   Sebastian Gripenberg
Saneerauksen valmistuminen:   2009

Kiinteistön historiaa

Arkkitehti Sebastian Gripenberg jatkoi ja korotti tontin koilliskulmassa jo olevaa kauppias Aug. Westlundin vuonna 1860 rakennuttamaa kaksikerroksista vaaleanpunaista kivirakennusta (suunnittelija tuntematon). Vanhan rakennuksen julkisivua ei muutettu, sen arkkitehtuuria jatkettiin luontevasti uuden rakennuksen kahdessa ensimmäisessä kerroksessa Etelärannan puolella. Julkisivujen väriksi tuli keltainen. Tontin Unioninkadun puoleinen osa rakennettiin myöhemmin. Piirustukset on päivätty vuona 1889 jo olemassa olevan fasadin ja ylitirehtööri vapaaherra Gripenbergin luonnosten mukaan. Harvinaisen suuren palatsimaisen asuintalokompleksin rakennuttaja oli tontin omistaja (vuodesta 1885) eversti Mauritz Ekestubbe.

Rakennuksen julkisivut ovat säästyneet suuremmilta muutoksilta. Vuonna 1918 laadittiin suunnitelma rakennuksen korottamiseksi kahdella kerroksella (arkkitehtitoimisto Frosterus & Gripenberg/ Ole Gripenberg), mutta se jäi toteuttamatta. Ensimmäinen hissi asennettiin taloon 1930-luvun alussa. Kivijalkakerroksen ikkuna-aukkoja on suurennettu ja muutettu eri korjausten yhteydessä, mutta esim. alkuperäiset huoneistojen ovet ovat säilyneet.

Tilkka

tilkka-paakuva

Tilkka

Etelä-Suomen Julkisivupalvelu Oy suoritti Tilkan peruskunnostustyön vuosina 2008-2009. Julkisivu rapattiin kolmikerros-rappauksena kalkkilaastilla entisiin mittoihin ja muotoihin.

Työn yhteydessä uusittiin kaikki syöksytorvet sekä kerros- ja ikkunavesipellit. Ullakkotiloihin rakennettiin uudet IV-konehuoneet. Lopuksi julkisivupinnat maalattiin hohtavan valkoisiksi silikaattimaalilla.

Kaupunki:   Helsinki
Sijainti:   Mannerheimintie 164
Rakennusvuosi:   1936
Arkkitehti:   Olavi Sortta
Saneeraus valmistui:   2009

Kiinteistön historiaa

Tilkan sairaala eli Tilkka on Suomen puolustusvoimien entinen keskussotilassairaala. Tilkan sairaala sijaitsee osoitteessa Mannerheimintie 164 Pikku Huopalahdessa Helsingissä. Tilkan sotilassairaala perustettiin vuonna 1918  ja nykyinen funkistyylinen sairaalarakennus valmistui vuonna 1936. Rakennus on suojeltu asemakaavalla, eikä sitä saa purkaa tai sen kulttuurihistoriallista arvoa turmella.

Sairaalana Tilkka lakkautettiin vuonna 2005. Suomen valtio myi Tilkan kiinteistön lokakuussa 2006 eläkevakuutusyhtiö Eteralle , joka on peruskorjannut rakennuksen pääosin vanhusten hoivapalvelutiloiksi. Uudistuneen Tilkan avajaiset pidettiin 4. kesäkuuta 2009 ja Esperi Care Oy avasi Tilkassa Suomen suurimman yksityisen vanhusten hoivakodin, jossa on hoivapaikkoja noin 150.

As Oy Högborg

luotsikatu-paakuva

As Oy Högborg

Etelä-Suomen Julkisivupalvelu Oy saneerasi As Oy Högborgin kanssa Luotsikatu 13:sta sijaitsevan ja vuonna 1903 rakennetun jugend-talon pihajulkisivun ja päätyjulkisivun vuonna 2010.

Saneerauksessa uusittiin kiinteistön pihajulkisivun ja päätyjulkisivun rappaupinnat, sekä korjausrapattiin porttikäytävän seinät ja katto.

Kaupunki:   Helsinki
Sijainti:   Luotsikatu 13
Rakennusvuosi:   1904
Arkkitehdit:   K.Th.Nyberg
Saneeraus toteutettiin:   2010

Kiinteistön historiaa

Arkkitehtien K.Th. Nyberg ja Bruno Ferdinand Granholmin suunnittelema 5 kerroksinen rakennus on valmistunut vuonna 1904 ja siinä on 38 asuinhuoneistoa. As Oy Högborgin “Klinten” jugend-rakennus kuuluu Katajanokan Mänty-kortteliin.

As Oy Vilhola

vilhonkatu9-paakuva

As Oy Vilhola

Etelä-Suomen Julkisivupalvelu Oy suoritti Kiinteistö Oy Vilholan julkisivun rappausten entisöintityön vuonna 2006. Koko julkisivu rapattiin kolmikerros-rappauksena kalkkisementtilaastilla entisiin mittoihin ja muotoihin. Julkisivun kaikki koristeet ja kivi-istutukset uusittiin.

Työn yhteydessä uusittiin myös kaikki syöksytorvet sekä kerros- ja ikkunavesipellit. Vesikaton Vilhonkadunpuoleiset lappeet erkkereineen uusittiin patinoidusta kuparista. Lopuksi julkisivupinnat maalattiin kalkkimaalilla.

Kaupunki:   Helsinki
Sijainti:   Vilhonkatu 9 – Mikonkatu 18 – Itäinen Teatterikuja 1
Rakennusvuosi:   1907
Arkkitehdit:   Usko Nyström
Saneeraus toteutettiin:   2006

Kiinteistön historiaa

Viisikerroksinen asuin- ja liiketalo. Ensimmäinen kerros on alun perin suunniteltu myymäläkerrokseksi näyteikkunoineen. Julkisivua on kuitenkin myymäläkerroksessa myöhemmin muutettu ja näyteikkunoita on suurennettu. Tätä muutosta lukuun ottamatta rakennus on kokonaisuudessaan harvinaisen hyvin säilynyt alkuperäisasussaan. Erityisesti porrashuoneet ovat hieno esimerkki 1900-luvun alulle tyypillisestä sisustustaiteesta. Suurin osa asunnoista on muutettu toimistoiksi 1970-luvulla.

Rautatientorin puoleisessa symmetrisessä julkisivussa toistuu samoja muotoja kuin Eliel Saarisen asemarakennuksen hallintosiiven julkisivussa (rak. 1904?1909). Julkisivut Teatterikujalle yksityiskohtineen (mm. kellarisisäänkäynnit) ovat alkuperäiset. Vilhola ja kortteli 39a:n kaksi muuta samalla vuosikymmenellä valmistunutta asuintaloa (Seb. Gripenberg ja E. Aarnio 1907) muodostavat yhdessä erittäin hienon, tyylillisesti eheän korttelipihakokonaisuuden.

As Oy Catani

pohjoisesplanadi31-paakuva

As Oy Catani

Etelä-Suomen Julkisivupalvelu Oy toteutti As Oy Catanin kiinteistön julkisivujen täydellisen saneerauksen.

Työt sisälsivät kiinteistön katujulkisivujen kunnostus- ja maalaustyöt pääpiirteittäin seuraavasti: kaikki rappauspinnat uusittiin, samalla uusittiin räystäs-, kerros ja korsitelistat. Kaikki kipsikoristeet, ikkunavesipellit sekä kerrosvesipellit uusittiin myös.

Kaupunki:   Helsinki
Sijainti:   Pohjoisesplanadi 31
Rakennusvuosi:   1890
Arkkitehti:   Albert Nyberg

Kiinteistön historiaa

Kondiittori Florio Antonio Catanin rakennuttama viisikerroksinen asuintalo, jonka pohjakerroksessa toimi Catanin konditoria-kahvila, josta myöhemmin tuli legendaarinen ravintola Catani. Ravintola lopetti toimintansa vuonna 1917. Kadunpuoleinen julkisivu on pääosiltaan alkuperäisessä asussa. Pohjakerroksen segmenttikaariset ikkuna- ja oviaukot muutettiin suorakulmaisiksi ja aukkojen väliset seinäpinnat riisuttiin runsaasta koristelusta (mm. uurnat) 1920-luvun alussa (Albert Nyberg v. 1923). Samaan aikaan pääporrashuoneeseen rakennettiin hissi. Pääporrashuoneen kattokenttien alkuperäinen maalauskoristelu on säilynyt ilman päällemaalauksia.

Talon konttorisoiminen alkoi jo 1920-luvulla, (Karl Winqvist v. 1927, 1929), jolloin kaikista kerroksista poistettiin väliseiniä. Samanlaisia muutoksia on tehty useaan otteeseen (mm. Timo Penttiä & Heikki Saarela 1982, 4.-5. kerrokset). Rakennus on kuitenkin säilyttänyt periaatteessa pohjaratkaisunsa. Kaikki piharakennukset purettiin vuonna 1987.