Elielinaukio 2

Vltava_cover

Elielinaukio 2

Etelä-Suomen Julkisivupalvelu Oy on toteuttanut Kiinteistö Oy Elielinaukio 2:ssa sijaitsevan 1900-luvun alussa valmistuneen kiinteistön julkisivujen, parvekkeiden ja ikkunoiden kunnostustyöt.

Saneeraus käsitti kiinteistön julkisivusaneerauksen sekä ikkunoiden ja ovien huoltomaalaustyöt.

Kaupunki:   Helsinki
Sijainti:   Elielinaukio 2, 00100 Helsinki
Rakennusvuosi:   1909
Kerroksia:  3
Saneeraus toteutettu:   2017

Kiinteistön historiaa

Elielinaukio 2 on Museoviraston suojelema jugendrakennus, kiinteistö on aiemmin toiminut Finnairin cityterminaalina sekä VR:n kiitotavaravarastona. Jugend-tyylinen talo on seissyt paikallaan 1900-luvun alun tietämiltä saakka, jolloin se oli osa rautatieaseman vierestä Töölönlahden rannalle saakka ulottunutta teollisuus- ja ratapiha-aluetta. Vuonna 1978 purettiin rakennuksen Töölönlahdelle päin suuntautunut jatke, missä toimineessa VR:n konepajassa valmistettiin vetureita vielä 1950-luvulla. Nykyään rakennuksessa toimii ravintola Vltava.

Rakennuksen on suunnitellut viereisen Helsingin päärautatieaseman suunnitellut Eliel Saarinen.

Oy Ylänkö

Viides_Linja_12_cover

Oy Ylänkö

Etelä-Suomen Julkisivupalvelu Oy on toteuttanut Oy Ylängössä osoitteessa Viides Linja 12, 00530 Helsinki sijaitsevan kiinteistön julkisivusaneerauksen.

Saneeraus sisälsi kiinteistön julkisivujen uudelleenrappauksen, parvekkeiden kunnostukset, ikkunoiden ja ovien uusimisen sekä saneeraukseen liittyvät oheistyöt.

Kiinteistö

Kaupunki:   Helsinki
Sijainti:   Viides Linja 12
Rakennusvuosi:   1908
Kerroksia:   5-kerroksinen
Saneeraus toteutettu:   2017

As Oy Bulevardia

bulevardia-paakuva

As Oy Bulevardia

Etelä-Suomen Julkisivupalvelu Oy suoritti As Oy Bulevardia:n kiinteistön parveke- ja julkisivusaneerauksen. Työt suoritettiin vuoden 2015 aikana.

Työt sisälsivät kiinteistön parveke- ja julkisivusaneerauksen pääpiirteittäin seuraavasti: Huoneisto- ja tuuletusparvekkeet uusittiin, sisäpihan julkisivun rappaukset uusittiin ja maalattiin, katujulkisivut ja päädyt paikkarappattiin sekä maalattiin kauttaaltaan. Markiisit uusittiin.

Kaupunki:   Helsinki
Sijainti:   Bulevardi 34 – Sinebrychoffinkatu 13-19
Rakennusvuosi:   1937
Saneerauksen valmistuminen:   2015
Rakennuttaja:   As Oy Bulevadia

Kiinteistön historiaa

Seitsemänkerroksinen funktionalistinen asuinkerrostalo edustaa sijainniltaan uutta avoimien kortteleiden rakennustapaa. Suorien rakennusmassojen sijoittelu vanhassa ruutukaavassa oli funktionalismin tapa uusia kaupunkirakennetta. Kortteli 4002:n rakennukset ovat harvoja toteutuneita esimerkkejä tästä. Ravintolan korjaus v. 1980 (Olavi Niemelä).

Arkkitehdit: Arvo O. Aalto, Niilo Kokko & J. Saari

As Oy Pappilanmäki

pappilanmaki-paakuva

As Oy Pappilanmäki

Etelä-Suomen Julkisivupalvelu Oy suoritti As Oy Pappilanmäki kiinteistön julkisivu- ja parvekekorjaustyöt. Työt suoritettiin vuosina 2013 ja 2015.

Työt sisälsivät kiinteistön kolmen rakennuksen parveke- ja julkisivukorjauksen pääpiirteittäin seuraavasti: Huoneisto- ja tuuletusparvekkeet uusittiin, kaikkien julkisivujen rappaukset uusittiin ja maalattiin.

Kaupunki:   Helsinki
Sijainti:   Matkamiehenpolku 2 – Sankaritie 3 – Matkamiehentie 6
Rakennusvuosi:   1953
Saneerauksen valmistuminen:   2015
Rakennuttaja:   As Oy Pappilanmäki Bostads Ab

Kiinteistön historiaa

Helsingin Etelä-Haagassa sijaitseva kolme rakennusta käsittävä asunto-osakeyhtiö. Rakennuksissa on 3 asuinkerrosta sekä kellarikerros, joista osa on liiketiloja. Kiinteistöt sijaitsevat osoitteissa Matkamiehentie 6, Matkamiehenpolku 2 ja Sankaritie 3. Asuinkerrostalot on rakennettu vuonna 1954. Asuinkerrostaloissa on 63 huoneistoa, 4 liiketilaa ja 7 muuta vuokrattua tilaa. Matkamiehentie 6 rakennuksen yhteydessä on 1-kerroksinen liikerakennusosa.

Vuorimiehenkatu 11

vuorimiehenkatu-11-paakuva

Vuorimiehenkatu 11

Etelä-Suomen Julkisivupalvelu Oy saneerasi Bostads Ab Bergmansgatan 11:n kiinteistön julkisivut osoitteessa Vuorimiehenkatu 11, Helsinki. Saneeraus aloitettiin syksyn 2014 lopulla ja valmista saatiin vuoden 2015 loppuun mennessä. Saneeraus sisälsi alle luotteloidut korjaustyöt.

  • Julkisivujen ja sisäpihojen rappaus ja maalaustyö
  • Julkisivukoristeiden kunnostus- ja uusimistyö
  • Parvekekunnostustyö sekä uusien osakasparvekkeiden rakentaminen
  • Ikkunoiden ja ovien uusiminen

Kaupunki:   Helsinki
Sijainti:   Vuorimiehenkatu 11
Rakennusvuosi:   1858
Saneerauksen valmistuminen:   2015

Kiinteistön historiaa

Tontin länsirajaa vasten rakennettiin vuonna 1858 kolmikerroksinen rakennus, jota on myöhemmin jatkettu ja korotettu. Rakennuksessa toimi 1800-luvun loppupuolella merikoulu. Rakennuksen päädyssä oli tähtitorni. Vuonna 1917 valmistui laaja lisärakennustyö ja rakennusta korotettiin kerroksella, suunnittelijana Arkkitehtitoimisto Armas Lindgren & Bertel Liljequist. Tällöin rakennus periaatteessa sai nykyisen ulkoasunsa. Ikkunajaon muutos, suunnittelijana Karl Haglund vuonna 1962. Rakennuksen julkisivut ovat tyyliltään 1920-luvun klassismia.

Rapattujen julkisivujen ainoat ulkonemat ovat Vuorimiehenkadun puoleinen erkkeri ja Ullanpuistikon puoleinen altaani, jossa on toscanalaiset pilarit ja balusterikaide. Julkisivuja rytmittävät tasaisen välimatkan päässä toisistaan sijaitsevat, rapattujen kehysten ympäröimät ikkunat. Rakennuksen nurkkia on korostettu rustikoinnilla. Varsinaisia koristeaiheita julkisivuissa ovat ikkunoiden yläpuoliset frontonit ja räystäslistan alta pilkottava ornamenttinauha.

As Oy Ruoholahdenkatu 6

ruoholahdenkatu-6-paakuva

As Oy Ruoholahdenkatu 6

Etelä-Suomen Julkisivupalvelu Oy toteutti As Oy Ruoholahdenkatu 6:n kiinteistöön täydellisen perusparannuksen 2012-2014.

Syksyllä 2014 valmistunut perusparannus sisälsi linjasaneerauksen vuonna 2012, julkisivukunnostuksen, ikkunoiden uusimisen ja vesikaton kunnostuksen (2013). Pihakannen peruskorjaus sekä uusi pyörä- ja roskakatos valmistui vuonna 2014.

Kaupunki:   Helsinki
Sijainti:   Ruoholahdenkatu 6
Rakennusvuosi:   1928
Arkkitehti:   Martti Välikangas
Saneerauksen valmistuminen:   2014

Kiinteistön historiaa

Viisikerroksisen asuinkerrostalon julkisivujen päämateriaalina on sileä rappaus. Symmetrisen katujulkisivun vertikaalista vaikutusta on korostettu kahdella erkkerillä, joiden yläosissa on kevytkaiteiset parvekkeet. Tyylillisesti rakennus sijoittuu klassismin ja funktionalismin välimaastoon.

As Oy Liisankatu 6

liisankatu-6-paakuva

As Oy Liisankatu 6

Etelä-Suomen Julkisivupalvelu Oy suoritti As Oy Liisankatu 6:n kiinteistön julkisivujen täydellisen perusparannuksen.

Syksyllä 2014 valmistunut perusparannus sisälsi sisä- ja katujulkisivujen uudelleen rappauksen, parvekkeiden kunnostuksen sekä ikkunoiden uusimiset.

Kaupunki:   Helsinki
Sijainti:   Meritullinkatu 24 – Liisankatu 6
Rakennusvuosi:   1928
Arkkitehti:   Väinö Toivio
Saneerauksen valmistuminen:   2014

Kiinteistön historiaa

Rakennuksen julkisivumateriaalina on rappaus. 1920 -luvun klassismia edustavan kulmatalon julkisivut ovat sileäksi rapatut. Julkisivut on jäsennelty listoituksella ja toisen kerroksen viivarustiikkavyöhykkeellä. Vähäisestä koristelusta mainittakoon ikkunakehystykset ja räystäslistoitus.

Runeberginkatu 58

runegerginkatu-58-paakuva

As Oy Bostads AB Ruusula No 1

Etelä-Suomen Julkisivupalvelu Oy saanerasi As Oy Bostads AB Ruusula No 1:n osoitteessa Runeberginkatu 58, 00260 Helsinki sijaitsevan kiinteistön sisäpihan julkisivun ulkovaipan sekä kiinteistön vesikaton vuoden 2016 aikana.

Urakka sisälsi pääpiirteittäin: Kiinteistön sisäpihan julkisivujen uusintarappauksen ja maalaustyöt sekä parvekkeiden ja ikkunoiden kunnostus ja maalaustyöt. Vesikatteen uusimisen sekä syöksytorvien ja vesipeltien uusimiset.

Kiinteistön historiaa

Kaupunki:   Helsinki
Katuosoite:   Runeberginkatu 58
Rakennusvuosi:   1929
Saneerauksen valmistuminen:   2016
Saneerauksen tilaaja:   As Oy Bostads AB Ruusula No 1

As Oy Urligasborg Bostads Ab

urligasborg-paakuva

As Oy Urligasborg Bostads Ab

Etelä-Suomen Julkisivupalvelu Oy saanerasi As Oy Urligasborg Bostads Ab:n osoitteessa Ullanlinnankatu 3 – Pieni Roobertinkatu 4-6, 00130 Helsinki sijaitsevan kiinteistön parvekeet – ja julkisivut vuoden 2016 aikana.

Urakka sisälsi pääpiirteittäin: Kiinteistön julkisivujen rappaus- ja maalaustyöt ja kaikkien parvekkeiden uusimistyöt. Lisäksi kaikki ikkunat kunnostettiin.

Kaupunki:   Helsinki
Katuosoite:   Ullanlinnankatu 3 – Pieni Roobertinkatu 4-6
Rakennusvuosi:   1912
Arkkitehti:   G. W. Nyberg
Saneerauksen valmistuminen:   2016
Saneerauksen tilaaja:   Isännöitsijätoimisto Kiirava Oy

Kiinteistön historiaa

Kellarikerroksen korjaus ja porttikäytävien suoristaminen 1961-62, arkkitehti Veikko Malmio. Viisikerroksinen, myöhäisjugendtyylinen läpi korttelin menevä liike- ja asuinkerrostalo edustaa Kaartinkaupungin 1910-luvun rakennuskantaa. Talon sileäksirapatut julkisivut ovat rakenteeltaan symmetriset.

Pienen Roobertinkadun puoleisessa pohjakerroksessa on liikehuoneistoja. Pohjakerroksen julkisivu Ullanlinnankadulle on squared rubble -graniittia. Molempien julkisivuje pääaiheina ovat suorakaiteen muotoiset erkkerit erikoisine kattomuotoineen. Tontin rakennuskanta pihasiipineen on erinomainen esimerkki tiiviistä rakentamisesta 1800- ja 1900-lukujen vaihteesta.

Meritullintori 3

meritullintori-3-paakuva

Meritullintori 3

Etelä-Suomen Julkisivupalvelu Oy saneerasi Suurkirkon piirin seurakuntatalon osoitteessa Meritullintori 3, 00101 Helsinki sijaitsevan kiinteistön julkisivut, parvekkeet ja kerrosvesipellitykset.

Urakka sisälsi pääpiirteittäin: Kiinteistön katu- sekä sisäpihan julkisivujen rappauspintojen uusimistyöt, kerrosvesipeltien uusimisen ja kaikkien parvekkeiden kunnostukset.

Kaupunki:   Helsinki
Katuosoite:   Meritullinkatu 4 – Meritullintori 3
Rakennusvuosi:   1951
Arkkitehti:   Jorma Järvi
Saneerauksen valmistuminen:   2016
Saneerauksen tilaaja   Helsingin Seurakuntayhtymä

Kiinteistön historiaa

Rakennuksen ensimmäiset hyväksytyt piirustukset on allekirjoitettu jo vuonna 1945, mutta rakennustöiden aikana tehtiin muutoksia ja lopulliset piirustukset on päivätty vasta vuonna 1951. Sauna rakennettiin ullakkotiloihin vuonna 1977 arkkitehti Erkki Helamaan suunnitelmien mukaan. Rakennuksen Meritullintorin siipi on seitsenkerroksinen ja Meritullinkadun siipi viisikerroksinen. Rakennuksen julkisivumateriaalina on rappaus, terrastirappaus. Parvekkeissa ja sokkelissa on käytetty klinkkerilaattaa. Porrashuoneen kapea ikkunanauha torille toimii julkisivun päätteenä naapurikiinteistölle.