Untamontie 10

isokuva_untamo10

Untamontie 10

Etelä-Suomen Julkisivupalvelu Oy toteutti osoitteessa Untamontie 10, Helsinki sijaitsevan asuinrakennusten ulkovaipan kunnostuksen- ja uusimistyöt.

Etelä-Suomen Julkisivupalvelu Oy toteutti kunnostuksessa julkisivurappausten uusimisen kaikilla julkisivuilla, sokkeleiden pintojen uusimisen, julkisivupinnoilla olevat ikkunat ja ovet kunnostetaan erillisenä urakkana. Parvekkeet peruskunnostettiin pintalaatat ja vesiristys uusien.

Kiinteistö

Kaupunki: 00610 Helsinki
Sijainti: Untamontie 10
Valmistumisvuosi: 1942
Kerroksia: 4
Saneeraus toteutettiin: 2020–2021

Vellamonkatu 10

isokuva_vellamonkatu10

Vellamonkatu 10

Etelä-Suomen Julkisivupalvelu Oy toteutti osoitteessa Vellamonkatu 10, Helsinki sijaitsevan asuinkerrostalon julkisivujen kunnostustöistä sekä ikkunoiden ja ovien uusimistöistä.

Etelä-Suomen Julkisivupalvelu Oy toteutti kunnostuksessa julkisivujen rappausten uusimisen kauttaaltaan, länsijulkisivun piipun rappauksen, räystäsrakenteiden kunnostuksen, porrashuoneiden ikkunoiden uusimisen, pääsisäänkäyntien ulko-ovien kunnostuksen, parvekekaiteiden sekä parvekkeiden ovien uusimisen, kellarikerroksen ikkunoiden ja murtokaltereiden uusimisen, liikehuoneistojen ikkunoiden ja ovien uusimisen, salaojitukset uusittiin.

Kiinteistö

Kaupunki: 00550 Helsinki
Sijainti: Vellamonkatu 10
Valmistumisvuosi: 1957
Arkkitehti: Irja Ervanne
Saneeraus toteutettiin: 2021

Hakolahdentie 6

isokuva_hakolahti

Hakolahdentie 6

Etelä-Suomen Julkisivupalvelu Oy toteutti osoitteessa Hakolahdentie 6 sijaitsevan asuinkerrostalon julkisivujen, huoneisto- ja tuuletusparvekkeiden, sekä katosten kunnostustyöstä.

Etelä-Suomen Julkisivupalvelu Oy toteutti uudistuksessa julkisivurappausten uusimisen sekä maalauksen, ikkunoiden vanhat liittymälistat purettiin ja uusittiin, eteläjulkisivun kellaritilojen ulko-ovet uusittiin. Huoneisto- ja tuuletusparvekkeiden betonilaatat uusittiin, parvekelattiat vesieristettiin ja parvekelaatat suojamaalattiin. Sisäänkäyntikatokset uusittiin ja vesieristettiin, porrashuoneiden sisäänkäyntiovet kunnostettiin.

Kiinteistö

Kaupunki: 00200 Helsinki
Sijainti: Hakolahdentie 6
Valmistumisvuosi: 1959
Kerroksia: 5
Saneeraus toteutettiin: 2020–2021

Elielinaukio 2

Vltava_cover

Elielinaukio 2

Etelä-Suomen Julkisivupalvelu Oy on toteuttanut Kiinteistö Oy Elielinaukio 2:ssa sijaitsevan 1900-luvun alussa valmistuneen kiinteistön julkisivujen, parvekkeiden ja ikkunoiden kunnostustyöt.

Saneeraus käsitti kiinteistön julkisivusaneerauksen sekä ikkunoiden ja ovien huoltomaalaustyöt.

Kaupunki:   Helsinki
Sijainti:   Elielinaukio 2, 00100 Helsinki
Rakennusvuosi:   1909
Kerroksia:  3
Saneeraus toteutettu:   2017

Kiinteistön historiaa

Elielinaukio 2 on Museoviraston suojelema jugendrakennus, kiinteistö on aiemmin toiminut Finnairin cityterminaalina sekä VR:n kiitotavaravarastona. Jugend-tyylinen talo on seissyt paikallaan 1900-luvun alun tietämiltä saakka, jolloin se oli osa rautatieaseman vierestä Töölönlahden rannalle saakka ulottunutta teollisuus- ja ratapiha-aluetta. Vuonna 1978 purettiin rakennuksen Töölönlahdelle päin suuntautunut jatke, missä toimineessa VR:n konepajassa valmistettiin vetureita vielä 1950-luvulla. Nykyään rakennuksessa toimii ravintola Vltava.

Rakennuksen on suunnitellut viereisen Helsingin päärautatieaseman suunnitellut Eliel Saarinen.

Urheilukatu 24

Urheilukatu_24_cover

Urheilukatu 24

Etelä-Suomen Julkisivupalvelu Oy on toteuttanut osoitteessa Urheilukatu 24, 00250 Helsinki sijaitsevan vuonna 1928 valmistuneen 6-kerroksisen asuinkiinteistön julkisivujen ja ikkunoiden uusimisen.

Saneeraus sisälsi kiinteistön julkisivujen rappaus- ja maalaustyöt sekä ikkunoiden uusimistyöt.

Kiinteistö

Kaupunki:   Helsinki
Sijainti:   Urheilukatu 24
Rakennusvuosi:   1928
Kerroksia:   6
Saneeraus toteutettu:   2017

Oy Ylänkö

Viides_Linja_12_cover

Oy Ylänkö

Etelä-Suomen Julkisivupalvelu Oy on toteuttanut Oy Ylängössä osoitteessa Viides Linja 12, 00530 Helsinki sijaitsevan kiinteistön julkisivusaneerauksen.

Saneeraus sisälsi kiinteistön julkisivujen uudelleenrappauksen, parvekkeiden kunnostukset, ikkunoiden ja ovien uusimisen sekä saneeraukseen liittyvät oheistyöt.

Kiinteistö

Kaupunki:   Helsinki
Sijainti:   Viides Linja 12
Rakennusvuosi:   1908
Kerroksia:   5-kerroksinen
Saneeraus toteutettu:   2017

As Oy Tunturilaakso

tunturikatu-13-paakuva

As Oy Tunturilaakso

Etelä-Suomen Julkisivupalvelu Oy on sopinut As Oy Tunturilaakso:n kanssa urakkasopimuksen osoitteessa Tunturikatu 13, 00100 Helsinki sijaitsevan kiinteistön julkisivun ja porttikäytävän rappaustyöstä.

Urakka sisältää pääpiirteittäin: Kiinteistön julkisivun rapatun osuuden ja porttikäytävän uudelleenrappaustyöt. Samalla suoritetaan sokkelin saumojen paikkakorjaukset, huoltomaalauksia ja muita oheistöitä.

Kiinteistö

Kaupunki:   Helsinki
Sijainti:   Tunturikatu 13
Rakennusvuosi:   1922
Kerroksia:   6-kerroksinen
Saneeraus toteutetaan:   2017

Kuvia työmaan edistymisestä (tilanne 4.4.2017)

As Oy Bulevardia

bulevardia-paakuva

As Oy Bulevardia

Etelä-Suomen Julkisivupalvelu Oy suoritti As Oy Bulevardia:n kiinteistön parveke- ja julkisivusaneerauksen. Työt suoritettiin vuoden 2015 aikana.

Työt sisälsivät kiinteistön parveke- ja julkisivusaneerauksen pääpiirteittäin seuraavasti: Huoneisto- ja tuuletusparvekkeet uusittiin, sisäpihan julkisivun rappaukset uusittiin ja maalattiin, katujulkisivut ja päädyt paikkarappattiin sekä maalattiin kauttaaltaan. Markiisit uusittiin.

Kaupunki:   Helsinki
Sijainti:   Bulevardi 34 – Sinebrychoffinkatu 13-19
Rakennusvuosi:   1937
Saneerauksen valmistuminen:   2015
Rakennuttaja:   As Oy Bulevadia

Kiinteistön historiaa

Seitsemänkerroksinen funktionalistinen asuinkerrostalo edustaa sijainniltaan uutta avoimien kortteleiden rakennustapaa. Suorien rakennusmassojen sijoittelu vanhassa ruutukaavassa oli funktionalismin tapa uusia kaupunkirakennetta. Kortteli 4002:n rakennukset ovat harvoja toteutuneita esimerkkejä tästä. Ravintolan korjaus v. 1980 (Olavi Niemelä).

Arkkitehdit: Arvo O. Aalto, Niilo Kokko & J. Saari

As Oy Pappilanmäki

pappilanmaki-paakuva

As Oy Pappilanmäki

Etelä-Suomen Julkisivupalvelu Oy suoritti As Oy Pappilanmäki kiinteistön julkisivu- ja parvekekorjaustyöt. Työt suoritettiin vuosina 2013 ja 2015.

Työt sisälsivät kiinteistön kolmen rakennuksen parveke- ja julkisivukorjauksen pääpiirteittäin seuraavasti: Huoneisto- ja tuuletusparvekkeet uusittiin, kaikkien julkisivujen rappaukset uusittiin ja maalattiin.

Kaupunki:   Helsinki
Sijainti:   Matkamiehenpolku 2 – Sankaritie 3 – Matkamiehentie 6
Rakennusvuosi:   1953
Saneerauksen valmistuminen:   2015
Rakennuttaja:   As Oy Pappilanmäki Bostads Ab

Kiinteistön historiaa

Helsingin Etelä-Haagassa sijaitseva kolme rakennusta käsittävä asunto-osakeyhtiö. Rakennuksissa on 3 asuinkerrosta sekä kellarikerros, joista osa on liiketiloja. Kiinteistöt sijaitsevat osoitteissa Matkamiehentie 6, Matkamiehenpolku 2 ja Sankaritie 3. Asuinkerrostalot on rakennettu vuonna 1954. Asuinkerrostaloissa on 63 huoneistoa, 4 liiketilaa ja 7 muuta vuokrattua tilaa. Matkamiehentie 6 rakennuksen yhteydessä on 1-kerroksinen liikerakennusosa.

Vuorimiehenkatu 11

vuorimiehenkatu-11-paakuva

Vuorimiehenkatu 11

Etelä-Suomen Julkisivupalvelu Oy saneerasi Bostads Ab Bergmansgatan 11:n kiinteistön julkisivut osoitteessa Vuorimiehenkatu 11, Helsinki. Saneeraus aloitettiin syksyn 2014 lopulla ja valmista saatiin vuoden 2015 loppuun mennessä. Saneeraus sisälsi alle luotteloidut korjaustyöt.

  • Julkisivujen ja sisäpihojen rappaus ja maalaustyö
  • Julkisivukoristeiden kunnostus- ja uusimistyö
  • Parvekekunnostustyö sekä uusien osakasparvekkeiden rakentaminen
  • Ikkunoiden ja ovien uusiminen

Kaupunki:   Helsinki
Sijainti:   Vuorimiehenkatu 11
Rakennusvuosi:   1858
Saneerauksen valmistuminen:   2015

Kiinteistön historiaa

Tontin länsirajaa vasten rakennettiin vuonna 1858 kolmikerroksinen rakennus, jota on myöhemmin jatkettu ja korotettu. Rakennuksessa toimi 1800-luvun loppupuolella merikoulu. Rakennuksen päädyssä oli tähtitorni. Vuonna 1917 valmistui laaja lisärakennustyö ja rakennusta korotettiin kerroksella, suunnittelijana Arkkitehtitoimisto Armas Lindgren & Bertel Liljequist. Tällöin rakennus periaatteessa sai nykyisen ulkoasunsa. Ikkunajaon muutos, suunnittelijana Karl Haglund vuonna 1962. Rakennuksen julkisivut ovat tyyliltään 1920-luvun klassismia.

Rapattujen julkisivujen ainoat ulkonemat ovat Vuorimiehenkadun puoleinen erkkeri ja Ullanpuistikon puoleinen altaani, jossa on toscanalaiset pilarit ja balusterikaide. Julkisivuja rytmittävät tasaisen välimatkan päässä toisistaan sijaitsevat, rapattujen kehysten ympäröimät ikkunat. Rakennuksen nurkkia on korostettu rustikoinnilla. Varsinaisia koristeaiheita julkisivuissa ovat ikkunoiden yläpuoliset frontonit ja räystäslistan alta pilkottava ornamenttinauha.